Labels:

Kerja-kerja Menurap Tar Surau

Perancangan pembangunan surau di kejiranan Desa Indah, Putra Nilai bermula Jun 2007. Semenjak itu, AJK Penaja Pembangunan Surau Al-Mahabbah Desa Indah terus berusaha untuk merealisasikan pembinaan sebuah surau untuk keperluan para Jemaah Desa Indah (Fasa 1, 2 & 3) termasuklah taman-taman perumahan baru Impiana Residence(2009) dan D’Indah (2012).


Kini, syukur kehadrat Allah SWT, bangunan Surau Al-Mahabbah Desa Indah, Putra Nilai telah menjadi satu kenyataan. Dengan terbinanya surau ini sewajarnya juga kita merakam ucapan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Kerajaan Persekutuan yang meluluskan sebahagian peruntukan pembinaannya. 

Papan tanda Sumbangan Persekutuan melalui Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri, Negeri Sembilan Darul Khusus dan YAB Timbalan Perdana Menteri.
Bangunan Surau Al-Mahabbah Desa Indah siap sepenuhnya.

Ucapan terima kasih yang tidak terhingga juga kepada para jemaah Surau Al-Mahabbah Desa Indah dan orang perseorangan yang berterusan menyumbang tenaga, fikiran dan wang ringgit untuk kemajuan dan keselesaan para  jemaah menunaikan kewajipan dan menjalankan aktiviti keagamaan. Semoga amalan baik ini diberkati dan diberi ganjaran sewajarnya oleh Allah SWT. 

Terkini, Alhamdulillah, Surau Al-Mahabbah Desa Indah terus menikmati pembangunan dengan lulusnya permohonan menurap tar di kawasan sekeliling surau. Semoga surau yang indah dan selesa ini sentiasa dimakmurkan dengan melaksanakan pelbagai kegiatan keagamaan yang telah disyariat dan diluluskan pihak pentadbiran Agama Islam Negeri Sembilan Darul Khusus.

Papan tanda kerja menurap tar di kawasan sekeliling surau

Kerja-kerja meratakan kawasan surau

Kerja meratakan halaman surau
Kerja menurap tar rancak dijalankan

Pemandangan dari pintu masuk surau

Kerja-kerja menurap tar siap sepenuhnya.










No comments:

Post a Comment

 
Surau Al-Mahabbah © 2012 | Designed by BumiCyber Studio